Το Πάσχα έφτασε και μαζί του η λαχτάρα για το αγαπημένο γλύκισμα του τραπεζιού, το παραδοσιακό κοκορέτσι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Εδώ σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε για να φτιάξετε το αγαπημένο σας σπιτικό κοκορέτσι με μια εύκολη και γρήγορη συνταγή σε μόλις 5 λεπτά!
Υλικά:
- 1 σπλάχνα αρνιού (συκωτάκια, γλυκάδια, καρδιά, πνεύμονες)
- 1 μέτρο έντερα αρνιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Λάδι
- Σουβλάκια
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα σπλάχνα: Ξεπλένουμε καλά τα σπλάχνα με κρύο νερό και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τυχόν λίπη ή μεμβράνες.
- Πλένουμε τα έντερα: Γυρίζουμε τα έντερα από την ανάποδη και τα πλένουμε καλά με νερό και ξύδι. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε στη σωστή φορά και τα τρίβουμε με αλάτι για να φύγει η τυχόν μυρωδιά.
- Περνάμε τα σπλάχνα στα έντερα: Ξεκινάμε περνώντας ένα κομμάτι σπλάχνων από το ένα άκρο του εντέρου, φροντίζοντας να γεμίσουμε ομοιόμορφα. Δένουμε σφιχτά το άκρο του εντέρου με σπάγκο. Συνεχίζουμε περνώντας σπλάχνα μέχρι να γεμίσει όλο το έντερο. Δένουμε και το άλλο άκρο με σπάγκο.
- Αλατοπιπερώνουμε: Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη μέσα στο έντερο με τα σπλάχνα.
- Ψήνουμε: Κόβουμε το γεμιστό έντερο σε κομμάτια περίπου 20 εκατοστών. Περάμε τα κομμάτια στα σουβλάκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει το έντερο και να ψηθούν τα σπλάχνα. Μπορούμε να ψήσουμε το κοκορέτσι και στη σχάρα ή στο φούρνο.
- Σερβίρουμε: Ζεστό, με λεμόνι και ρίγανη.
Μυστικά για τέλειο κοκορέτσι:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα σπλάχνα καλής ποιότητας.
- Καθαρίστε τα σπλάχνα σχολαστικά για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.
- Γεμίστε τα έντερα ομοιόμορφα, χωρίς να τα σφίξετε πολύ.
- Ψήστε το κοκορέτσι σε δυνατή φωτιά για να ροδίσει γρήγορα το έντερο και να μην βράσουν τα σπλάχνα.
- Μην το παραψήσετε, γιατί τα σπλάχνα θα σκληρύνουν.
- Σερβίρετε το κοκορέτσι ζεστό, με λεμόνι και ρίγανη.
Καλή όρεξη!
Διαβάστε ακόμα: Ψήσιμο αρνιού στη σούβλα: Οδηγός για τέλειο αποτέλεσμα!
- Ακολουθήστε μας στο Google News