Αναζητάτε τροφές με χαμηλές θερμίδες; Μάθετε ποιες τροφές έχουν τις λιγότερες θερμίδες και προσφέρουν κορεσμό και θρεπτικά συστατικά.
Η αναζήτηση τροφών με χαμηλές θερμίδες απασχολεί όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος. Πολλοί θεωρούν ότι η απώλεια βάρους βασίζεται στην αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Ωστόσο, η επιλογή τροφών με βάση μόνο τις θερμίδες αγνοεί άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες.
Είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε τροφές με υψηλή θρεπτική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, οι οποίες προσφέρουν κορεσμό και θρεπτικά συστατικά.
Ποιες τροφές λοιπόν έχουν τις λιγότερες θερμίδες;
- Φρούτα και λαχανικά: Η πλειοψηφία των φρούτων και λαχανικών έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα.
- Σούπες: Η σούπα αποτελεί έναν χορταστικό τρόπο για να καταναλώσετε λαχανικά και άλλα θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες.
- Άπαχα γαλακτοκομικά: Τα άπαχα γαλακτοκομικά, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί cottage, προσφέρουν πρωτεΐνη και ασβέστιο με λίγες θερμίδες.
- Όσπρια: Τα όσπρια, όπως οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
- Αυγά: Τα αυγά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών με μόλις 78 θερμίδες ανά τεμάχιο.
- Άπαχη πρωτεΐνη: Το άπαχο κρέας, όπως το στήθος κοτόπουλου ή η γαλοπούλα, και το ψάρι προσφέρουν πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες.
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η υγιεινή διατροφή δεν βασίζεται μόνο στην επιλογή τροφών με χαμηλές θερμίδες.
Η ποικιλία, η ισορροπία και η σωστές μερίδες στο φαγητό, αποτελούν βασικές αρχές για υγιεινή διατροφή.
με πληροφορίες απο : Harvard
- Ακολουθήστε μας στο Google News