Ψάχνετε για ένα εύκολο και νόστιμο σνακ που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια; Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια συνταγή για εσάς!
Σε αυτό το βίντεο, ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει παιχνιδιάρικες κοτοκροκέτες σε ξυλάκι, ιδανικές για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας υλικά για να τις φτιάξετε.
Υλικά για τις κοτοκροκέτες κοτόπουλου του Άκη
- 300 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. νερό
- 24 φέτες ψωμί για τοστ
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα ρίγανης
- κέτσαπ
Πως θα φτιάξεις τις κοτοκροκέτες σε ξυλάκι του Άκη
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει χυλός.
- Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής 2 φέτες ψωμιού τη μία πάνω στην άλλη και δημιουργούμε έναν κύκλο στη μέση με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 9 εκ.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες ψωμιού μέχρι αν έχουμε συνολικά 24 στρογγυλά κομμάτια.
- Μεταφέρουμε το ψωμί που περισσεύει στον πολυκόφτη, χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμματα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Παίρνουμε 1 στρογγυλό κομμάτι ψωμιού, βάζουμε 1 κ.σ. κοφτή από το μείγμα του κιμά στο κέντρο και αλείφουμε με ένα πινέλο περιμετρικά με λίγο από τον χυλό.
- Τοποθετούμε 1 ξυλάκι στο κέντρο του ψωμιού κάτω από τον κιμά, καπακώνουμε με ακόμα 1 κομμάτι ψωμιού και πατάμε περιμετρικά πολύ καλά με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει και να δημιουργήσουμε την κροκέτα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δημιουργήσουμε 12 κροκέτες.
- Περνάμε την κροκέτα πρώτα από τον χυλό και μετά από το τριμμένο ψωμί.
- Ρίχνουμε τις πρώτες 3 κροκέτες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τες με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
- Τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί σε ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τις κροκέτες με την τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες 3 δόσεις και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ και πασπαλίζουμε με φύλλα ρίγανης.
- Ακολουθήστε μας στο Google News