Το πρωί της Δευτέρας, το ευρωπαϊκό μοντέλο καιρού φρέσκαρε τις προβλέψεις του, βάζοντας την τελική σφραγίδα σε αυτό που όλοι περιμένουμε με την νέα κακοκαιρία, δηλαδή, χιόνια σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με την «λευκή» εισβολή να ξεκινάει μόλις 24 ώρες μετά.
Από τα βόρεια σύνορα μέχρι τα πρόθυρα της Αττικής, η Τρίτη φέρνει έναν χειμωνιάτικο χορό που θα ντύσει τα βουνά στα λευκά, ενώ ίσως δούμε νιφάδες να πέφτουν και σε πιο χαμηλές περιοχές, ειδικά στον βορρά.
Η αρχή γίνεται από τον Έβρο, όπου τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους, σαν προάγγελος μιας κρύας μέρας που θα απλωθεί σταδιακά. Οι ορεινές ζώνες της χώρας ετοιμάζονται να υποδεχτούν το χειμώνα με ανοιχτές αγκάλες, ενώ οι κάτοικοι σε περιοχές με λιγότερο υψόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα κρατούν τις ανάσες τους – θα δουν άραγε κι εκείνοι το τοπίο να αλλάζει χρώμα;
Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν στενά τα δεδομένα, καθώς η εξέλιξη του καιρού μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, ανάλογα με τις θερμοκρασίες και την ένταση του φαινομένου.
Για όσους λατρεύουν τις λεπτομέρειες, η πρωινή ενημέρωση του ευρωπαϊκού μοντέλου δίνει μια καθαρή εικόνα: βήμα βήμα, μπορούμε να δούμε πώς θα κινηθούν οι χιονοπτώσεις, από τα ψηλά βουνά μέχρι τις παρυφές των πεδιάδων. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη φύση να ξεδιπλώνει τη χειμωνιάτικη μαγεία της, με κάθε περιοχή να ετοιμάζεται για το δικό της μερίδιο χιονιού. Αν είστε από αυτούς που ανυπομονούν να βγάλουν τα ζεστά μπουφάν και να φτιάξουν χιονάνθρωπους, η Τρίτη σας καλεί να ετοιμαστείτε!