Στις δεκαετίες του 1980 και 1990, η φάβα ήταν ένα ταπεινό πιάτο που συχνά θεωρούνταν παρακατιανό. Ωστόσο, αυτή η παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά έχει κάνει ένα δυναμικό come back, κερδίζοντας τις καρδιές των τουριστών και τους σεφ σε ακριβά εστιατόρια.
Σήμερα, η φάβα δεν είναι απλώς μια σούπα από κίτρινα μπιζέλια, αλλά ένας καμβάς για γαστρονομικές δημιουργίες. Οι τουρίστες, ενθουσιασμένοι από την αυθεντική γεύση και την πλούσια υφή της, την εξυμνούν ως ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της ελληνικής κουζίνας.
Φάβα – Από παρακατιανό πιάτο σε γκουρμέ έκπληξη!
Η φάβα έχει εξελιχθεί σε ένα “gourmet” πιάτο, με σεφ να προσθέτουν ευφάνταστες πινελιές, όπως καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι τρούφας, και άλλα γκουρμέ υλικά. Το πιάτο αυτό δεν λείπει πλέον από τα μενού των πιο πολυτελών εστιατορίων, αναβαθμίζοντας την εικόνα του και προσδίδοντας μια νότα πολυτέλειας στη γεύση του.
διαβάστε περισσότερα εδώ
- Ακολουθήστε μας στο Google News