True Detective Σ2Ε4&5: ναι, η σειρά έγινε βαρετή…Τι αναρωτιόμασταν στο προηγούμενο κείμενο για την δεύτερη σεζόν του True Detective; Αν είμαστε αυστηροί ή αν όντως έγινε βαρετή η σειρά. Μετά τα δυο πρόσφατα επεισόδια, “γέρνουμε” πιο πολύ προς το δεύτερο κι αυτό ίσως το καταλαβαίνεις κι από το γεγονός, ότι γράφουμε για την σειρά ανά δύο επεισόδια… Τι είδαμε όμως στο 4ο και 5ο επεισόδιο της σεζόν;

Ακολουθούν λίγα spoilers

Το τέταρτο επεισόδιο ήταν μια κάπως ανιαρή συνέχεια των προηγούμενων, μέχρι το τέλος του περίπου. Και εδώ επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, σε προσωπικά τους προβλήματα, που δεν γνωρίζουμε (ακόμη) αν με οποιονδήποτε τρόπο σχετίζονται με την υπόθεση ή αν είναι εντελώς άσχετα και στην εμφάνιση κάποιων στοιχείων, που τους βοηθούν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτά τους οδηγούν σε μια συμμορία Μεξικανών, ο αρχηγός της οποίας φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Caspere, και σε μια επιχείρηση σύλληψής του, η οποία καταλήγει σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αιματηρά αστυνομικά φιάσκα που έχουμε δει στο Hollywood.

Κι εκεί, που η συμπλοκή μας εξάπτει το μάλλον χαμένο ενδιαφέρον για την σειρά, έρχεται το πέμπτο επεισόδιο να μας προσγειώσει απότομα στην πεζή πραγματικότητα ενός μέτριου δεύτερου κύκλου. Μας μεταφέρει δύο μήνες μετά, όπου ο Velcoro, έχει παραιτηθεί από το Σώμα και δουλεύει για τον Frank, o οποίος επίσης έχει κάνει μερικά βήματα πίσω στην καριέρα του, ξεκινώντας ξανά τις παράνομες δραστηριότητες. Ο Woodrugh έχει πάρει προαγωγή, είναι πλέον ντετέκτιβ και ετοιμάζει τον γάμο του, σε αντίθεση με την Bezerides, την οποία λίγο το φιάσκο και λίγο το εσωτερικό σεξουαλικό σκάνδαλο των προηγούμενων επεισοδίων, την οδήγησε πίσω από ένα γραφείο στα αποδεικτικά στοιχεία.

Είναι κοινό μυστικό, όμως, πως οι Μεξικάνοι δεν ευθύνονται την δολοφονία του Caspere, άλλα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο πίσω από αυτή, ένα μεγάλο δίκτυο διαφθοράς που συνδέει πολιτικούς, επιχειρηματίες, αστυνομία και δικαστικό σώμα. Έτσι, αφού έχουμε δει (και πάλι!) τις εξελίξεις στις ζωές των χαρακτήρων, αυτοί συνεργάζονται ξανά για να βρουν τι πραγματικά κρύβεται στο παρασκήνιο. Με λίγα λόγια, ακριβώς στην μέση της σεζόν γίνεται μια “επανεκκίνηση” της σειράς, που καθιστά ότι είδαμε στα πρώτα επεισόδια σχεδόν άχρηστο! Θα μπορούσε κάλλιστα η δεύτερη σεζόν του True Detective να ξεκινήσει από το πέμπτη της επεισόδιο.

Προς το παρόν, το στοίχημα των τεσσάρων κεντρικών χαρακτήρων στην σειρά, φαίνεται πως δεν βγαίνει στον Nic Pizzolatto, γιατί πολύ απλά χάνει την μπάλα. Ασύνδετα γεγονότα, που φοβόμαστε πως θα συνδεθούν με κάποιον επιφανειακό τρόπο σε ένα από τα εναπομείναντα τρία επεισόδια του κύκλου, αδιάφοροι διάλογοι, που προσπαθούν ανεπιτυχώς να μιμηθούν ένα από τα ατού του πρώτου κύκλου, και όλα αυτά ντυμένα με μια επίσης αδιάφορη και σε κάποιες στιγμές κακή σκηνοθεσία!

Στη συνέχεια της σεζόν πρέπει να γίνει κάτι πραγματικά εκπληκτικό για να κερδίσουμε ένα μέρος έστω του χαμένου μας ενδιαφέροντος για το True Detective. Προς το παρόν, το πιο ενδιαφέρον που έχουμε δει στη σειρά, είναι τον “Velcoro” Colin Farell να ξυρίζει το ελεεινό μουστάκι των πρώτων επεισοδίων.