True Detective Σ2Ε1 – τι είδαμε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν;Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της 2ης σεζόν του True Detective έφτασε, με νέο cast και κάποιες διαφορές σε σχέση με την πρώτη (τις οποίες τις αναφέραμε συνοπτικά εδώ), άλλα με την ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα, που μας έκανε να αγαπήσουμε την σειρά.

Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, ήταν το 60λεπτο μιας πρώτης γνωριμίας μας με τους νέους χαρακτήρες άλλα και με την ιστορία στην οποία συναντώνται.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Ακολουθούν Spoilers

Ο Ray Velcoro είναι ένας κατεστραμμένος αστυνομικός στην μικρή πόλη Vinci, κοντά στο Λος Άντζελες με μια κατεστραμμένη οικογένεια: χωρισμένος, με την γυναίκα του να κρατά την επιμέλεια ενός παιδιού, που ίσως δεν είναι δικό του, άλλα του βιαστή της, και το οποίο πέφτει καθημερινά θύμα bullying από τους συμμαθητές του. Ο Velcoro διεκδικεί την κηδεμονία του, χωρίς να νοιαστεί καν για το αν όντως είναι δικό του παιδί, και αντιμετωπίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις επιθέσεις που αυτό δέχεται.

Με αφορμή τον βιασμό της γυναίκας του είχε γνωρίσει και τον Frank Semyon, έναν άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος όμως στα χρόνια που μεσολάβησαν προσπάθησε να απαγκιστρωθεί από το έγκλημα και να ασχοληθεί με νόμιμες επιχειρήσεις. Ένα μεγάλο έργο στην περιοχή της Καλιφόρνια αποτελεί για αυτό μια γέφυρα προς την νομιμότητα, η οποία όμως τρίζει αφενός με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Den Caspere, διαχειριστή του Vinci, που “τρέχει” ουσιαστικά το έργο, άλλα και το ξεκίνημα μιας σειράς δημοσιευμάτων για την διαφθορά στην πόλη. Ένα διπλό πρόβλημα, που φαίνεται πως προσπαθεί να λύσει ο Velcoro με τον διπλό του ρόλο, και ως αστυνομικού και ως ανθρώπου του Semyon.

Κάποια χιλιόμετρα μακριά έχουμε ακόμη μία κατεστραμμένη αστυνομικό, την Ani (από το Αντιγόνη) Bezerides (ναι μάλλον έχουμε πατριωτάκι εκεί!), η οποία προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό της. Σε αυτό εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να βοηθάει ούτε η με ψυχολογικά προβλήματα (;) αδερφή της, που μπλέκει με την βιομηχανία των πορνό, ούτε ο πατέρας της, που… την έχει δει ιερέας μιας απροσδιόριστης αίρεσης, από αυτές που σε αφθονία μπορεί να βρει κανείς στο L.A.

Στην ίδια πόλη, έχουμε και έναν τρίτο – σωστά μαντέψατε – κατεστραμμένο αστυνομικό, που ως επί το πλείστον περιπολεί στον αυτοκινητόδρομο με την μηχανή του. Ο Paul Woodrugh, κουβαλά τα δικά του τραύματα, από ένα παρελθόν που μαντεύουμε πως θα το μάθουμε στα επόμενα επεισόδια, ενώ η ψευδής (;) καταγγελία μιας κοπέλας για σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα υπηρεσίας είναι αρκετή για να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Πως μπλέκονται όλοι αυτοί;

Όπως είπαμε, Velcoro και Semyon συνεργάζονταν ήδη, με τον πρώτο να έχει αναλάβει να εντοπίσει και τον Caspere. Aπό τα μισά του επεισοδίου γνωρίζουμε ότι ο Caspere έχει πέσει θύμα απαγωγής και ίσως δολοφονίας, αφού τον βλέπουμε καθιστό και μάλλον αναίσθητο στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Επιβεβαιώνεται το δεύτερο, όταν ο Woodrugh το ανακαλύπτει τυχαία σε ένα παγκάκι στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου και καλεί την αστυνομία. Αυτή που φθάνει εκεί για την υπόθεση, είναι η Bezeride με τον συνεργάτη της, ενώ ύστερα από λίγο φθάνει εκεί και ο Velcoro που διερευνούσε την εξαφάνιση.

Και κάπως έτσι έχουμε την συνάντηση όλων των χαρακτήρων της νέας σεζόν και το ουσιαστικό ξεκίνημα της ιστορίας. Ένα πτώμα, δυο – τρεις αστυνομικοί, που ο καθένας από αυτούς αντιμετωπίζει τις δικές του κατάρες, στο σκοτεινό αστικό τοπίο της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, ντυμένα με όλα αυτά τα στοιχεία, από την μουσική και τους τίτλους αρχής, μέχρι την σκηνοθεσία, την φωτογραφία και τους διαλόγους, που μας έκαναν εξ αρχής να αγαπήσουμε την σειρά.

Δείτε επίσης τους τίτλους αρχής της νέας σεζόν