3η σεζόν The Killing – μια από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές, που θα μπορούσες να δειςΤο The Killing είναι μια από τις καλύτερες αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, που θα μπορούσες να δεις, και που την συγκαταλέγω στο προσωπικό μου Top 5, μαζί με το True Detective, το Sherlock και το Bron (μια θέση περιμένει την σειρά, που θα την κατακτήσει!).

Η τρίτη σεζόν της σειράς εκτυλίσσεται  ένα χρόνο μετά την υπόθεση, που μας απασχόλησε στις δυο πρώτες, της δολοφονίας της έφηβης Rosie Larsen. Και εδώ ξεκινάμε με μια εξαφάνιση μιας κοπέλας, υπόθεση που έχει αναλάβει ο Stephen Holder, πρώην συνεργάτης της Sarah Linden, που έχει παραιτηθεί από την αστυνομία σε μια προσπάθεια να βάλει τάξη στην προσωπική της ζωή. Σύντομα όμως, και αφού ζητήσει τις συμβουλές της, διαπιστώνουν πως δεν πρόκειται για μια απλή εξαφάνιση, άλλα έχουν να κάνουν με έναν κατά συρροή δολοφόνο, που συνδέεται και με μια παλαιότερη υπόθεση της Linden. Έτσι εκείνη αναγκάζεται να επιστρέψει τόσο στην αστυνομία όσο και σε μια υπόθεση με ανοικτά ακόμη τραύματα…

Ακολουθούν μερικά spoilers.

Η αλήθεια είναι πως στο τέλος της δεύτερης σεζόν, όπου η σειρά έκανε κοιλιά, δεν ήσουν σίγουρος για το αν ήθελες να “υπομείνεις” μια σειρά 10-15 ακόμη επεισοδίων. Ίσως και γι’ αυτό το AMC δυσκολεύτηκε να αποφασίσει να προχωρήσει στην παραγωγή της το 2012. Ήταν όμως ένα στοίχημα, που κέρδισε.

Η τρίτη σεζόν του The Killing συγκρίνεται ποιοτικά με την πολύ καλή πρώτη και ίσως να είναι και καλύτερη. Οι δυο πρωταγωνιστές έχουν δέσει περισσότερο μεταξύ τους και έχουν αναπτύξει μια χημεία που περνά στο γυαλί της οθόνης, ενώ και η ιστορία προσφέρεται για να κολλήσεις μαζί της. Βέβαια το ξεκίνημα της σεζόν είναι λίγο χλιαρό, αλλά μετά από 4-5 επεισόδια τα πάντα παίρνουν τον δρόμο τους.

Η ιστορία μυστηρίου μετατρέπεται σταδιακά σε μια βαθιά δραματική ιστορία, με έντονες στιγμές, γροθιά στο στομάχι: τα νεαρά κορίτσια στο δρόμο, που εκπορνεύονται για λίγα χρήματα, παρατημένα από τις οικογένειες τους, ο άδικα (;) φυλακισμένος άνδρας, καταδικασμένος για την άγρια δολοφονία της γυναίκας του, που αντιμετωπίζει την αγχόνη. Ειδικά η τελευταία περίπτωση, ο χαρακτήρας του Ray Seward είναι ο δυνατότερος της σεζόν, με το δράμα του να κορυφώνεται προς τα τελευταία επεισόδια, καθώς ελπίζει στην αναβολή της εκτέλεσης του.

Ταυτόχρονα και εδώ οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, άλλα δεν γίνεται το ίδιο λάθος με την πρώτη και δεύτερη σεζόν, δηλαδή με την υπόθεση Larsen: οι δημιουργοί αφηγούνται την ιστορία σε 12 επεισόδια, αρκετά ώστε να μην την τραβήξουν από τα μαλλιά και όχι μόνο δεν κουράζουν το κοινό, άλλα σε κάνουν να περιμένεις πως και πως την επόμενη.

Μόνο που, δυστυχώς, η 4η σεζόν μάλλον απογοήτευσε τους θαυμαστές της σειράς…