Είδαμε το 1ο επεισόδιο της 3ης σεζόν Hannibal. Τι είχε το μενού;H τηλεοπτική μεταφορά του Hannibal έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, μέσα από την πρωτοτυπία της. Μια πρωτοτυπία, όχι και τόσο δεδομένη, όταν αναφερόμαστε σε μια σειρά που έχει γνωρίσει ήδη τέσσερα βιβλία και πέντε ταινίες. Ωστόσο οι δημιουργοί της σειράς, ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ανάγκη, υιοθετώντας τους χαρακτήρες του Thomas Harris και τοποθετώντας τους σε ένα δικό τους πλαίσιο, με σαφείς αναφορές στις υπόλοιπες εμφανίσεις του κεντρικού ήρωα μεν, χωρίς πιστές αντιγραφές δε. Αυτό το μοτίβο συνεχίζεται και στην τρίτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς.

Ακολουθούν spoilers

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν μας μεταφέρει σε κάποια χρονική στιγμή, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο ποτισμένο με αίμα τέλος του δεύτερου κύκλου, χωρίς να προσδιορίζονται πόσο χρόνο ακριβώς, έχουμε προσπεράσει. Επικεντρώνεται στον Hannibal Lecter και στην Bedelia Du Maurier, που παντρεμένοι πλέον ζουν στην Ευρώπη. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Παρίσι, που θα τους εξασφαλίσει μια νέα ταυτότητα, καταλήγουν στην Ιταλία.

Αν κάτι μας μένει από τις πρώτες κιόλας σκηνές του επεισοδίου, είναι η αποσαφήνιση (;) του ρόλου της Bedelia. Σε αντίθεση και με ότι μας προϊδέαζε το trailer της νέας σεζόν, άλλα και με τα όσα είχαμε δει στο τέλος της προηγούμενης, η ψυχίατρος φαίνεται πως είναι περισσότερο αιχμάλωτη στον άρρωστο κόσμο του Hannibal, δέσμια του φόβου της απέναντι του, και λιγότερο συνειδητοποιημένη συμμέτοχος στις πράξεις του. Πράξεις, οι οποίες έχουν από καιρό ξεσκεπάσει τον δολοφονικό του χαρακτήρα.

Ο Lecter όμως δεν έχει λύσει όλα του τα προβλήματα. Η τυχαία συνάντηση του στο Παρίσι με τον Anthony, έναν βοηθό του Dr. Fell, την ταυτότητα του οποίου έχει κλέψει, αφού τον δολοφόνησε, το οποίο συνάντησε και στην Ιταλία, θα τον φέρει μπροστά σε έναν αναπόφευκτο κίνδυνο: να αποκαλύψει, αν όχι την πραγματική του ταυτότητα, τουλάχιστον το ότι δεν είναι αυτός, που ισχυρίζεται. Ένα πρόβλημα, που ο Hannibal λύνει, όπως εκείνος ξέρει καλύτερα…

Τα παραπάνω, ήταν κάποια πολύ μικρά βήματα εξέλιξης της ιστορίας. Από εκεί και πέρα, το νέο επεισόδιο είχε και αρκετά flash backs, τα περισσότερα από τα οποία είχαν να κάνουν με τις αρρωστημένες συζητήσεις του Hannibal με τον Abel Gideon, τον οποίο ταΐζει με τα ίδια του τα μέλη… εδώ πέρα από τους διαλόγους, που μας αποκαλύπτουν αρκετά για την αντίληψη των χαρακτήρων για τους εαυτούς τους, έχουμε και ένα ρεσιτάλ ερμηνειών, τόσο από τον Mads Mikkelsen, όσο και από τον Eddie Izzard.

Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, είναι κάτι σαν το μάθημα στην πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς: λίγο να θυμηθούμε τα παλιά, λίγο να δούμε τι θα μάθουμε στη συνέχεια. Μας έβαλε στο κλίμα, και περιμένουμε το επόμενο…

Τι να περιμένουμε από την σεζόν: