Game of Thrones – Σ05Ε08: Ανέλπιστα, ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράςΜετά το τέλος του προηγούμενου επεισοδίου του Game of Thrones, ήμασταν απίστευτα απογοητευμένοι. Γράφαμε, πως η 5η σεζόν εξελισσόταν στην πιο βαρετή σεζόν της σειράς και πως περιμέναμε με ενδιαφέρον να δούμε πως οι Weiss και Benioff θα έσωζαν την παρτίδα. Και τελικά – λες και μας άκουσαν κι εμάς και εκατομμύρια απογοητευμένους φαν σε όλο τον κόσμο – μας πρόσφεραν ένα από τα καλύτερα επεισόδια των πέντε χρόνων της σειράς!

Ακολουθούν spoilers

Κι όλα αυτά σε ένα επεισόδιο, που ξεκίνησε σχεδόν το ίδιο αναιμικά με τα προηγούμενα. Βέβαια, είδαμε την συνέχεια της συνάντησης του Tyrion με την Daenerys, που αντιλαμβανόμαστε πως είναι η μία από τις δυο πιο σημαντικές εξελίξεις στην ιστορία. Και αυτό, γιατί ο πιο συμπαθής από τον γενικά αντιπαθητικό οίκο των Lannister, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, πως… όσο μπόι του λείπει, άλλο τόσο δεινός διπλωμάτης είναι. Με λίγα λόγια, πείθει την Daenerys, όχι μόνο να μην τον σκοτώσει, παρ’ όλη την “έχθρα” και την διάθεση βεντετισμού, ανάμεσα στις οικογένειες τους, άλλα τονίζοντας τις δικές τους ομοιότητες, ως “τρομερά τέκνα, τρομερών γονέων”, να τον κάνει και σύμβουλο της.

Κάπου εδώ, είναι λογικό να σκεφτεί κανείς, πως η Daenerys έχει περίσσευμα συμβούλων στο Meereen, οι οποίοι στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων, μπορεί να της πρόσφεραν έναν θρόνο, άλλα (μιλώντας και με κάπως αθλητικούς όρους), δεν ξέρουμε κατά πόσο “θα την οδηγούσαν μακριά στο Champions League”. O Tyrion, φαντάζει ως ο ιδανικός σύμβουλος, που μέσα από τις αδυναμίες του, μπορεί (;) να την οδηγήσει μέχρι τον Σιδερένιο Θρόνο, του King’s Landing.

Εκεί, η μεγαλύτερη του αδερφή, φαίνεται πως δεν τα πηγαίνει τόσο καλά με τις διπλωματικές της κινήσεις. Και πως μπορείς να πεις το αντίθετο, όταν μια γυναίκα που υπήρξε Βασίλισσα, Βασιλομήτωρ και που με τους χειρισμούς της κινούσε τα νήματα για πολλά χρόνια στην Πρωτεύουσα, τώρα βρίσκεται βρώμικη, σε ένα σκοτεινό κελί, και ξεδιψά πίνοντας νερό από το πάτωμα, σαν σκυλί; Η Cersei, βρήκε στο πρόσωπο του High Sparrow και της θρησκευτικής του ομάδας, έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, που δεν εξαγοράζουν – φαινομενικά τουλάχιστον – ούτε τα λεφτά, ούτε η επιρροή της. Και εν αναμονή της δίκης της, περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει (εντάξει, αγνοούμε τα spoilers των τελευταίων μηνών).

Όλα αυτά όμως, ωχριούν μπροστά σε όσα συνέβησαν στον Βορρά. Ο Jon Snow και ο Tormund προσπαθούν να πείσουν τους Free Folks να συμμαχήσουν με την Φρουρά του Τείχους, ώστε μαζί να αντιμετωπίσουν την απειλή του πραγματικού πολέμου που έρχεται. Kι ενώ κάποιοι από αυτούς δέχονται, και άλλοι αποφασίζουν να επιμείνουν σε μια προαιώνια έχθρα, έρχεται μια επιδρομή των White Walkers.

Ακριβώς.

Για πέντε χρόνια ακούμε το Winter is Coming, άλλα στο τελευταίο επεισόδιο, οι White Walkers σαν χιονοστιβάδα έκαναν την πρώτη τους ουσιαστική επίθεση, που τουλάχιστον σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι δεν μπορεί με τίποτα να αντιμετωπιστεί. Και για την περίπτωση, που όλο αυτό, μια στρατιά από ζόμπι που επιτίθεται σε ανθρώπους σε ένα μεσαιωνικό περιβάλλον, και που δεκαπέντε λεπτά αναπληρώνουν σχεδόν, όσα δεν σου πρόσφεραν οι προηγούμενες επτά και πλέον ώρες της σεζόν, έρχεται ακόμη μια εξέλιξη για να σου θυμίσει τους λόγους για τους οποίους το Game of Thrones κρατά κολλημένους τόσα εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο: το ξίφος του Jon Snow, μπορεί να σκοτώσει έναν White Walker. Πόσο ακόμα θες για να πειστείς, ότι αυτός ο μπάσταρδος ο Snow, δεν είναι ένας απλός μπάσταρδος;

Δείτε το promo video του επόμενου επεισοδίου

Δες πως γυρίστηκε η τελευταία σκηνή του επεισοδίου

Αυτές τις σειρές θα βλέπεις όταν τελειώσει το Game of Thrones