Blindspot: λίγες σκέψεις για το πρώτο μισό της πρώτης σεζόνΕδώ και λίγες ημέρες έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της πρώτης σεζόν του Blindspot, που θα επιστρέψει στις οθόνες μας στις 29 Φεβρουαρίου. Ήταν αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές της χρονιάς, και όχι άδικα έχει κερδίσει φανατικό κοινό από τα δέκα μόλις επεισόδια της, όμως για να είμαστε ειλικρινείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε και για μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

blindspot2

Υπενθυμίζουμε πως η σειρά επικεντρώνεται στο μυστήριο της εμφάνισης μιας νεαρής γυναίκας μέσα από μια τσάντα στο κέντρο της πολυσύχναστης Time Square της Νέας Υόρκης. Έχει αμνησία, δεν θυμάται τίποτα για το παρελθόν της και το μόνο στοιχείο που μπορεί (;) να βοηθήσει στην επίλυση του τρομερά δύσκολου παζλ της ιστορίας της είναι το σώμα της, που είναι καλυμμένο από την κορυφή ως τα νύχια – στην κυριολεξία – με τατουάζ. Η κοπέλα καταχωρείται ως Jane Doe (στάνταρ όνομα, που δίνεται σε αγνώστου ταυτότητας κοπέλες στις ΗΠΑ) και γρήγορα αποδεικνύεται πως τα τατουάζ της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη πολύ σοβαρών εγκλημάτων. Την ίδια στιγμή, μυστηριωδώς η Jane συνδέεται με έναν συγκεκριμένο πράκτορα του FBI και για να μην σας κουράζουμε, καταλήγει να συνεργάζεται μαζί με εκείνον και την ομάδα του, ενώ σταδιακά αποκαλύπτεται και η άρτια εκπαίδευση της σε πολεμικές τέχνες, χειρισμό όπλων κλπ γεγονός που κάνει ακόμη πιο μυστηριώδες το παρελθόν της.

blindspot3

Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό τον concept δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο κι ούτε φρόντισαν να του δώσουν ενέσεις πρωτοτυπίας τα πρώτα επεισόδια της σειράς. Αντίθετα, αν εξαιρέσουμε το ότι το Blindspot το παρακολουθούσες πολύ ευχάριστα, θα έπρεπε να ξεπεράσεις τα εμπόδια της μονοτονίας: λίγο μυστήριο, λίγο δράση, μια-δυο αποκαλύψεις για την Jane, λίγο φλερτ με τον χαρακτήρα του πράκτορα Kurt Weller επαναλαμβάνονταν σχεδόν μηχανικά σε κάθε επεισόδιο, όπως επίσης και η φράση που συνόδευε την αντίδραση της Jane κάθε φορά που ένα από τα τατουάζ της οδηγούσε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο: “Λέτε αυτός/ή να ξέρει ποια είμαι;”

Ευτυχώς αρκετά σύντομα η μονοτονία άρχισε να σπάει, ακόμα και αν η εξέλιξη της ιστορίας κινούνταν ακριβώς στο ίδιο μοτίβο των σχεδόν αυτοτελών ιστοριών, που εμμέσως μας βοηθούν να προχωρήσουμε και στο βασικό στόρι και να σχηματίσουμε το παζλ της ταυτότητας και του παρελθόντος του χαρακτήρα της Jane. Οι “δεύτεροι” χαρακτήρες, όπως εκείνος της Bethany Mayfair, επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος του FBI, αναπτύσσονται περισσότερο και φαίνεται πως παίζουν σημαντικότερο ρόλο από τον απλώς υποστηρικτικό, που νομίζαμε πως θα είχαν στο ξεκίνημα της σειράς. Η βασική ιστορία του Blindspot αποκτά με αυτό τον τρόπο περισσότερο βάθος και γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Οι δε εξελίξεις στα δύο τελευταία επεισόδια και οι σκηνές, που έκλεισαν αυτόν τον πρώτο κύκλο της σεζόν, κατάφεραν να τονώσουν το συναίσθημα προσμονής των φαν της σειράς και για την συνέχεια.

Άλλωστε δεν είμαστε ούτε στα μισά της πρώτης σεζόν, μένουν ακόμη 13 επεισόδια για την ολοκλήρωση της. Βρισκόμαστε, όμως, σε ένα σημείο όπου το Blindspot “πατά” σε τεντωμένο σκοινί. Είναι ακριβώς αυτό το σημείο, που πρέπει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα, που έθεσε στο κοινό, και να στηρίξει κάποιες απαντήσεις που έχει ήδη δώσει. Το αν θα το κάνει πειστικά, μένει να το δούμε σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες από τώρα.

Διάβασε κριτικές και περισσότερα για την σειρά εδώ.