American Horror Story: Freak Show – Επεισόδιο 10 – OrphansΔέκατο επεισόδιο αγαπημένοι μου tvfreaks. Και η σειρά κάνει διάλειμμα μέχρι και το 2015 όπου και θα προβληθούν τα 3 τελευταία επεισόδια του κύκλου.

Και ναι, το επεισόδιο αυτό ήταν το καλύτερο της σεζόν μέχρι στιγμής, καθώς είχε από όλα. Επιστροφές από προηγούμενες σεζόν, θανάτους ίσως, και το καλύτερο origin story της σειράς, καθώς αποτέλεσε την σύνδεση του Freak Show με τον καλύτερο κύκλο μέχρι στιγμής που δεν είναι άλλος πέρα από το Asylum.

Όπως και κάθε φορά έτσι και σήμερα, SPOILERS AHEAD, οπότε προχωρήστε με προσοχή.

Ας ξεκινήσουμε με την ιστορία της Pepper και για το πως έφτασε στο Freak Show, και από εκεί στο Asylum.

Οι γονείς της Pepper δεν ζουν, και έτσι η αδερφή της μην μπορώντας να την ανεχθεί την έκλεισε σε ένα ορφανοτροφείο. Εκεί την βρήκε η Elsa, στην αναζήτησή της για προσθήκες στο Freak Show, σε μία προσπάθεια της να πλαισιωθεί από freaks για να φανεί κυρίως το δικό της ταλέντο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Elsa δεν την αγάπησε και δεν την συμπαθούσε.

Όλοι κατάλαβαν ότι η Pepper είχε μητρικά ένστικτα που δεν μπορούσαν να εκφραστούν. Μέχρι τη στιγμή που στο Freak Show προστέθηκε η Mapetite. Και η Pepper είχε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκφραστεί. Και στην ζωή της μπαίνει ο Salty. Έρωτας και γάμος λοιπόν για την Pepper. Αλλά όπως είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο, ο Salty δεν υπάρχει πια, καθώς μία ανακοπή καρδιάς ήταν αρκετή για να βυθίσει την Pepper στο πένθος.

H Elsa ξέροντας πλέον για τις δυνατότητες της Pepper αποφασίζει για να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα να την στείλει πίσω στην αδερφή της. Εκείνη την δέχεται, και μετά σε σχεδόν fast forward βλέπουμε την ζωή της.

H αδερφή της μένει έγκυος, και η Pepper αναλαμβάνει εξολοκλήρου να φροντίζει το νεογέννητο, ένα μωρό που ούτε η αδερφή της ούτε ο άντρας της θέλουν. Σκηνοθετούν λοιπόν τον θάνατο του παιδιού, και εύκολα κατηγορούν την Pepper, η οποία καταλήγει στα χέρια της Αδερφής Mary Eunice, δηλαδή της Lily Rabe, η οποία επιστρέφει (μετά βαΐων και κλάδων 2 χρόνια μετά το Asylum), δέχεται την Pepper σαν ειδεχθή εγκληματία, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι την τοποθετεί στην βιβλιοθήκη. Κατά την ταξινόμηση των περιοδικών, βλέπουμε σε εξώφυλλο των Times, την Elsa, να έχει καταφέρει να κάνει καριέρα στο Hollywood.

Αλλά πάμε πίσω στο χρόνο, και ξανά στο freak show.

O Jimmy είναι στην φυλακή, και μην μπορώντας να πληρώσει την εγγύηση, τον πλησιάζει ο Stanley συνεργασία, την οποία και ο Jimmy απορρίπτει.

Bette και Dot προτείνουν στην Maggie να πληρώσει την εγγύηση με δικά τους χρήματα, αλλά εκείνη αρνείται να πάρει μέρος σε όλο αυτό.

Η Desiree επισκέπτεται την Maggie για να της πει το μέλλον σχετικά με τον νέο της σύντροφο. Εκείνη περιγράφει ένα δυσοίωνο μέλλον, και όταν αποκαλεί την Maggie ψεύτρα, εκείνη κάνει μία αναπάντεχη κίνηση. Αποκαλύπτει τα πάντα. Και ότι δεν είναι μέντιουμ, και τον λόγο για τον οποίο έφτασε στο Freak Show, και τι ρόλο παίζει ο Stanley. Αλλά δεν μένει εκεί. Οδηγεί την Desiree στο μουσείο, όπου εκεί θα της δείξει που κατέληξε η Mapetite, σε άλλη γυάλα υπάρχει το κεφάλι του Salty, και τα αποκαλυπτήρια ενός νέου εκθέματος λαμβάνουν χώρα.

Μέσα σε καινούρια προσθήκη υπάρχουν δύο χέρια που μοιάζουν να είναι του Jimmy.

Και το 10ο επεισόδιο ολοκληρώνεται εδώ. Μέχρι τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει η αρχή του τέλους του κύκλου, υπομονή.

Στο 11ο επεισόδιο, το Freak Show, αλλάζει διοίκηση. Περνάει στα χέρια του Neil Patrick Harris. Ενός μάγου με σκοτεινά μυστικά, που μέχρι και ο Dandy αποκαλεί τρελό. Βάλτε με το νου σας.