11.22.63- ολοκληρώσαμε την must σειρά της σεζόν !Το 11.22.63 είναι η μίνι  σειρά του καναλιού HULU με πρωταγωνιστή τον James Franco, σε παραγωγή του J.J Abrams και η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King.

Όπως είδαμε και στα προηγούμενα 4 επεισόδια (μπορείτε να διαβάσετε την άποψη μας εδώ) δεν μιλάμε μόνο για ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά για ένα ταξίδι στην συλλογική μνήμη και στη διαχείριση του παρελθόντος.

Βέβαια αυτός ο παράγοντας μένει κάπως στην άκρη στα 4 τελευταία επεισόδια της σειράς. Μέχρι και το προτελευταίο επεισόδιο το 11.22.63 φαίνεται  να δίνει το βάρος στις σχέσεις μεταξύ των ηρώων και ιδιαίτερα μεταξύ του Jake και της Sadie.

Ο Jake προσπαθεί να ανακαλύψει αν τελικά ο Oswald είναι αυτός που δολοφόνησε τον Kennedy αλλά το παρελθόν συνεχώς του υψώνει εμπόδια. Ο Bill δείχνει να μη θέλει να είναι μέρος αυτής της ιστορίας. Σταματάει τις παρακολουθήσεις, τσακώνεται με τον Jake και δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σύζυγο του Oswald, Marina, παρά για οτιδήποτε αφορά την υπόθεση. Φυσικά και το παρελθόν, μαζί με μια μικρή βοήθεια (ακούσια βέβαια) από τον Jake, του δείχνει την έξοδο.

11.22.63b

Ο πρώην άντρας της Sadie της επιτίθεται και ο Jake αποφασίζει ότι η σωτηρία της  είναι πιο σημαντική. Έτσι χάνει την ευκαιρία να διαπιστώσει το σημείο κλειδί της όλης υπόθεσης: αν ο Oswald πυροβόλησε τον στρατηγό Walker, τότε είναι και ο δολοφόνος του Kennedy άρα o Jake πρέπει να τον σκοτώσει για να σώσει τον πρόεδρο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο ίδιος ο Jake ξυλοκοπείται άγρια εξαιτίας ενός στοιχήματος που έβαλε για να πληρώσει την επέμβαση της Sadie μετά την τεράστια τομή που της έκανε ο άντρας της στο πρόσωπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνει στο νοσοκομείο για αρκετό καιρό και να χάσει ένα μεγάλο μέρος της μνήμης του ενώ η ημερομηνία της δολοφονίας πλησιάζει.

Το παρελθόν κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε ούτε εμείς ούτε ο Jake να μη ξεχάσουμε ποιος είναι ο κακός της ιστορίας.

Έτσι, λοιπόν, μετά από μια σειρά συνεχόμενων εμποδίων ο Jake μαζί με τη Sadie, που έχει γίνει μόνιμος βοηθός του καθώς έχει μάθει όλη την αλήθεια, φτάνουν στον Lee Harvey Oswald την πολυαναμενόμενη εκείνη ημέρα. Τον σταματούν πριν προλάβει να στοχεύσει και να σκοτώσει τον πρόεδρο Kennedy.

11.22.63d

Ο αρχικός στόχος έχει επιτευχθεί και η αποστολή είναι επιτυχής. Όμως φυσικά τίποτα δεν είναι όπως το είχε φανταστεί ο Al. Η αποτροπή της δολοφονίας του προέδρου δεν είχε καμία σημασία για την Αμερική.

Μπορεί να μην έγινε ο πόλεμος του Βιετνάμ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ζουν στην ευημερία. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει μόνο σε μια θετική αφήγηση της ζωής του και ακόμα πιο συγκεκριμένα αυτή η αποφυγή του πόνου και της θλίψης δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Όταν ο Jake επιστρέφει στο παρόν, προσγειώνεται σε μια μετα-αποκαλυπτική Αμερική. Το τι συνέβη δεν μας αποκαλύπτεται αλλά όπως είναι φυσικό κάτι συνέβη και οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

11.22.63

«Δεν μπορείς να σταματήσεις το παρελθόν» συμβουλεύει ο άντρας με την κίτρινη κάρτα τον Jake και εμείς θα συμφωνήσουμε και θα συμπληρώσουμε ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν καθορίζεται μόνο από ορισμένα πρόσωπα καθώς επίσης δεν μπορείς να επιβάλλεις την ευτυχία.

Η σειρά τελειώνει με ένα σχήμα κύκλου και με τον Jake να γυρίζει εκεί από όπου ξεκίνησε. Επίσης καθώς το ρομάντζο βρέθηκε σε πρώτο πλάνο, εις βάρος πολλές φορές και της αρχικής  αποστολής, δεν θα μπορούσε η τελευταία σκηνή να μην είναι αφιερωμένη στον έρωτα της Sadie και του Jake.

Το 11.22.63 είναι μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε !